Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Noord Groningen, Friesland en Drenthe

Beoordeling en uitslag

Bij het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt wat ontlasting opgestuurd naar een laboratorium. Laboranten kijken of er bloed in de ontlasting zit. Deelnemers aan het bevolkingsonderzoek darmkanker ontvangen de uitslag van het onderzoek binnen enkele weken via de post.

Welke uitslag is mogelijk?

  • Uitslag: er is geen bloed gevonden.
    U krijgt over 2 jaar weer een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker.
  • Uitslag: er is bloed gevonden.
    U ontvangt een brief met de uitslag. Het betekent niet dat u darmkanker heeft. Daarvoor is verder onderzoek nodig. Uw huisarts ontvangt niet automatisch bericht van uw uitslag. Op uw verzoek sturen wij de huisarts bericht bij een ongunstige uitslag.

Heeft u uw huisartsgegevens doorgegeven via het antwoordformulier?
Tot 14 december 2017 werd met de ontlastingstest een antwoordformulier meegezonden. Deelnemers vulden hierop de huisartsgegevens in, zodat wij de huisarts konden berichten bij een ongunstige uitslag. Het antwoordformulier is vervallen, ingezonden formulieren worden niet meer ingelezen.

Heeft u met uw ontlastingstest een antwoordformulier ingezonden met daarop uw huisartsgegevens? Uw huisarts ontvangt geen bericht als uw uitslag ongunstig is. Wilt u dat wij uw huisarts (alsnog) informeren? Neem dan contact op met onze informatielijn.

Meer informatie
Lees meer over de uitslag en het vervolgonderzoek op de website van het RIVM.