Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Noord Groningen, Friesland en Drenthe

Bezwaar

Bij deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker worden uw gegevens elektronisch verwerkt. Wij gebruiken hiervoor beveiligde systemen. De resultaten van het bevolkingsonderzoek kunnen worden gebruikt voor het steeds verder verbeteren van het onderzoek en voor wetenschappelijk onderzoek. Uw privacy wordt hierbij optimaal beschermd.

Als u bezwaar maakt tegen het registreren en/of gebruik van uw gegevens, heeft dit uiteraard geen invloed op de manier waarop u voor, tijdens of na het bevolkingsonderzoek wordt bejegend.

U kunt de volgende bezwaren maken:

Geen registratie geboorteland
Uw geboorteland, geboorteplaats en nationaliteit worden niet meer geregistreerd.
Dit bezwaar geldt voor de bevolkingsonderzoeken darmkanker en baarmoederhalskanker.

Geen gebruik van mijn gegevens voor kwaliteitsborging
Wij wisselen uw gegevens niet meer uit met (zorg)instellingen voor verbetering van het bevolkingsonderzoek.

Geen gebruik van mijn gegevens voor wetenschappelijk onderzoek
Wij gebruiken uw gegevens niet voor de evaluatie van effecten, processen en organisatorische vraagstukken van het bevolkingsonderzoek. Ook wisselen wij uw gegevens niet meer uit met zorg- en onderzoeksinstellingen voor wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers krijgen sowieso nooit uw naam en adres.

Geen opname van mijn gegevens vanuit de basisregistratie personen
Wij nemen voor het bevolkingsonderzoek uw gegevens niet meer over van de basisregistratie personen. Om het ophalen van uw gegevens te kunnen blokkeren, blijven uw naam, adres, woonplaats, geboortedatum, BSN en het feit dat u dit bezwaar heeft gemaakt, uitsluitend voor dit doeleinde bewaard. Wij kunnen uw gegevens niet meer benaderen.
Let op! Dit bezwaar geldt voor de bevolkingsonderzoeken darmkanker en baarmoederhalskanker. Omdat wij, als u dit bezwaar maakt, niet meer beschikken over uw gegevens, ontvangt u geen uitnodigingen meer voor het bevolkingsonderzoek darmkanker en (als u daarvoor in aanmerking komt) het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.
Wilt u niet meer uitgenodigd worden voor het bevolkingsonderzoek darmkanker, dan kunt u zich definitief afmelden. Mocht u op een later moment weer willen meedoen, dan kunt u zich opnieuw aanmelden.

Verzoek tot vernietiging dossier        
Wij verwijderen uw uitslagen van het bevolkingsonderzoek. Wij kunnen deze gegevens daarna niet meer terughalen. Na verwerking van uw bezwaar stopt uw lopende uitnodigingsronde. Dit betekent dat u na verwerking van het bezwaar geen uitslag of andere berichten meer ontvangt.
U kunt dit bezwaar na uitvoering niet meer intrekken. U ontvangt automatisch weer een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek in de volgende uitnodigingsronde. Wilt u dat wij de resultaten van uw deelname dan weer verwijderen, dan moet u dit opnieuw aangeven via de verklaring bezwaar maken. 

Hoe maakt u bezwaar?
U kunt op verschillende manieren bezwaar maken:

 • Via Mijn Bevolkingsonderzoek.
  U kunt naar Mijn Bevolkingsonderzoek door rechtsboven in het menu te klikken op ‘Inloggen Mijn Bevolkingsonderzoek’. Om in te loggen heeft u uw DigiD nodig.
   
 • Via het formulier ‘Bezwaar bevolkingsonderzoek darmkanker’.
  Klik hier om het formulier te downloaden.
   
 • Via de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Noord, telefoonnummer 050 520 88 99. U ontvangt dan een bezwaarformulier waarop u uw bezwaren kenbaar kunt maken.
  Het bezwaar ‘Geen opname van mijn gegevens vanuit de Basisregistratie personen’ kunt u alleen maken door contact op te nemen met onze informatielijn.

Bezwaar opheffen?
Wilt u een eerder gemaakt bezwaar opheffen? U kunt een aantal bezwaren opheffen via Mijn Bevolkingsonderzoek. U kunt ook contact opnemen met onze informatielijn. U ontvangt dan een formulier waarop u kunt aangeven welke bezwaren u wilt opheffen.