Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Noord Groningen, Friesland en Drenthe

Bevolkingsonderzoek borstkanker in het eerste deel van gemeente Leeuwarden

Algemeen geplaatst op woensdag 1 juni 2016

Medio juli start het bevolkingsonderzoek borstkanker in het eerste deel van gemeente Leeuwarden.
De onderzoekswagen wordt geplaatst in Wirdum, op het parkeerterrein nabij dorpshuis De Golle. Begin augustus zullen naar verwachting alle cliënten in het eerste deel van de gemeente gescreend zijn. Eind juli zal begonnen worden met de screening in Leeuwarden Zuid en begin volgend jaar zal Leeuwarden Noord gescreend worden.

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Dit kan telefonisch of via de website van Bevolkingsonderzoek Noord.

Veel voorkomende vorm van kanker
Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Bevolkingsonderzoek Noord:
www.bevolkingsonderzoeknoord.nl     

U kunt ook bellen of mailen met de screeningsorganisatie:
Bevolkingsonderzoek Noord
050- 520 88 99
info@bevolkingsonderzoeknoord.nl