Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Noord Groningen, Friesland en Drenthe

Borstkankermaand van start

Algemeen geplaatst op dinsdag 2 oktober 2018

Wereldwijd staat de maand oktober in het teken van borstkanker. Reden voor Bevolkingsonderzoek Noord om deze maand extra aandacht te besteden aan deze ziekte én aan het belang van vroege opsporing.

Bevolkingsonderzoek borstkanker
Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Eén op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Daarom is de overheid in 1990 gestart met het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks ongeveer 850 vrouwen minder aan borstkanker. Bovendien is bij vroege opsporing de behandeling minder ingrijpend. Vrouwen die in Nederland regelmatig meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker hebben 50 procent minder kans om te overlijden aan deze vorm van kanker dan vrouwen die niet meedoen.

Informatie en activiteiten
Tijdens de borstkankermaand wil Bevolkingsonderzoek Noord via haar social media kanalen het bewustzijn rondom borstkanker en het belang van vroege opsporing vergroten. Bovendien is ‘de maand van het roze lintje’ overal ter wereld een begrip geworden. Er worden veel activiteiten georganiseerd om de bekendheid met borstkanker te vergroten en om fondsen te werven voor onderzoek naar oorzaken, behandeling en preventie van borstkanker. Een overzicht van deze activiteiten in de borstkankermaand oktober is te vinden op de website van de Borstkanker Vereniging Nederland: www.borstkanker.nl.

Meer weten?
Op www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl vindt u meer informatie over borstkanker(screening).