Bevolkingsonderzoek naar borstkanker in gemeente Vlieland

Algemeen geplaatst op dinsdag 26 maart 2019

Van 1 t/m 3 april 2019 kunnen vrouwen uit de gemeente Vlieland in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar weer meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkanker. De onderzoekswagen is te vinden op het parkeerterrein nabij zorgcentrum Uiterton.

 

Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

 

Bevolkingsonderzoek

Alle vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Noord om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek. 
Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. De foto’s worden gemaakt door speciaal opgeleide radiodiagnostische laboranten. Er wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur, waardoor de stralingsbelasting minimaal is. Deelnemers ontvangen binnen twee weken een schriftelijke uitslag.

Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig.

 

Veel voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.


Meer informatie

Voor  meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker kunt u  bellen met de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Noord, telefoon 050 – 520 88 99, op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

 

Archief

Laatste 3 artikelen
Informatielijnen gesloten

Donderdag 30 mei (Hemelvaart) en vrijdag 31 mei zijn onze informatielijnen gesloten. Maandag 3 juni zijn wij weer bereikbaar.Lees meerLees meer

Bevolkingsonderzoek in gemeente Leeuwarden

Vanaf 24 april kunnen vrouwen uit de gemeente Leeuwarden in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar weer meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkankerLees meerLees meer

Bevolkingsonderzoek borstkanker in gemeente Terschelling

Vanaf 8 april kunnen vrouwen uit de gemeente Terschelling in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar weer meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkanker. Lees meerLees meer

Toon alle berichten